Wat is er allemaal te doen in de omgeving van De Vreehoeve?

Voor groot en klein, jong en oud, altijd wat te doen!

Brasserie De Bosduif

Brasserie De Bosduif ligt zeer dicht bij De Vreehoeve en staat bekend om zijn heerlijke lunches en diners.

Voor iedereen uit alle windstreken wil deze eigentijdse brasserie een uitgelezen pleisterplaats zijn. De Bosduif kiest er bewust voor met streekeigen producten te werken: met runds- en varkensvlees uit de onmiddellijke omgeving, met tomaten uit de plaatselijke serre, met asperges gewonnen in Kempense grond.

De Bosduif heeft ook een heerlijk, op het zuiden georiënteerd, terras waar je heerlijk kunt genieten van een drankje en een hapje.

Fiets Knooppunter

Merksplas is gelegen in de noorderkempen. Een heerlijke plaats voor een mooie fietstocht. Met de fietsknooppunten neem je één van de bestanden routes, of stel je zelf een route samen naar eigen wensen!

In samenwerking met Fietsnet biedt Knooppunter je een nieuwe routemaker aan om je fietstochten voor te bereiden. Duid je fietsroute met een simpele muisklik aan op een interactieve kaart en print je knooppunterkaartjes af.

Turnhouts Vennengebied

Dit is één van de belangrijke heidegebieden in Vlaanderen.

De heideterreinen zijn de biotoop van zeldzame planten en dieren die zich specifiek aan dit milieu hebben aangepast. In het Turnhouts Vennengebied treffen we nog waterlobelia, drijvende waterweegbree en oeverkruid aan, echte zeldzaamheden in Vlaanderen, die hier hun laatste groeiplaatsen hebben!

De Kolonie – Gevangenis

Na de afschaffing van de wet op landloperij in 1993 herontwikkelden Merksplas en Kempens Landschap de Rijksweldadigheidskolonies van Merksplas en Wortel.

De gerestaureerde gebouwen kregen nieuwe functies, zoals een bezoekerscentrum, brasserie, evenementenlocaties en een hotel, gefinancierd met provinciale, Vlaamse en Europese middelen.

Lilse Bergen

De Lilse Bergen is een recreatiedomein in Gierle met een breed aanbod aan activiteiten.

Bezoekers kunnen genieten van dagrecreatie, kamperen, zwemmen, en deelnemen aan evenementen zoals festivals en obstacle runs. Het domein biedt faciliteiten voor zowel individuele bezoekers als groepen