Wat kan je allemaal doen in de omgeving van De Vreehoeve?

1. Fiets Knooppunter

Merksplas is gelegen in de noorderkempen. Een heerlijke plaats voor een mooie fietstocht. Met de fietsknooppunten neem je één van de bestanden routes, of stel je zelf een route samen naar eigen wensen!

In samenwerking met Fietsnet biedt Knooppunter je een nieuwe routemaker aan om je fietstochten voor te bereiden. Duid je fietsroute met een simpele muisklik aan op een interactieve kaart en print je knooppunterkaartjes af.

http://www.knooppunter.com

2. Turnhouts vennengebied

Dit is één van de belangrijke heidegebieden in Vlaanderen. Tal van waardevolle vennen en heideterreinen liggen verspreid over de regio. De heideterreinen zijn de biotoop van zeldzame planten en dieren die zich specifiek aan dit milieu hebben aangepast. Vennen en hun bewoners zijn op Europese schaal bedreigd. In het Turnhouts Vennengebied treffen we nog waterlobelia, drijvende waterweegbree en oeverkruid aan, echte zeldzaamheden in Vlaanderen, die hier hun laatste groeiplaatsen hebben!

Bekijk deze link voor meer info en wandelroutes: http://www.natuurpunt.be/

3. De Kolonie - Gevangenis

Je kan het gevangenismuseum bezoeken, met of zonder gids, met of zonder getuigenis van een cipier, met of zonder een gegidste wandeling langs het Vagebondjespad (op het grote gevangenisdomein te Merksplas). Je stelt zelf uw dagarrangement samen.

http://www.gevangenismuseum.be

4. Lilse Bergen

Hou je van lekker zonnen op een fijn zandstrand? Of ravotten in een mega speeltuin? Of leef je je liever uit op en spannende sportatractie? Ontdek de keitoffe recreatie voor jong én iets minder jong.

http://www.lilsebergen.be